San Andreas Multiplayer Rcon Komutları

0.3.7 Uyumlu Skin Alma Komutu

Selamlar, bu yazının devamında rcon komutlarının tümünü açıklaması ile birlikte öğrenmiş olacaksınız. Arkanıza yaslanın ve tutunun, uçuşa geçiyoruz!

/rcon login "Sunucunun rcon şifresi" - Bu komut ile rcon girişi yaparız. Giriş yapmadan önce diğer komutları kullanamayız.
/rcon kick "Oyuncunun id değeri" - Bu komut ile belirtilen idyi sunucudan atarız. Eğer bir id girmezseniz kendiniz kick yiyebilirsiniz, yapıyor öyle şeyler kerata. 😃
/rcon ban "Oyuncunun id değeri" - Bu komut ile belirtilen idyi sunucudan yasaklarız. Tıpkı oyundan atmada olduğu gibi burada da id girmezseniz kendinizin yasaklanma ihtimali var. Aman diyeyim, iki saat uğraşmayın sonra.
/rcon unbanip "Ip numarası" - Bu komut ile attığımız ipnin yasağını kaldırabiliriz. Ip numarası yerine yasaklanan elemanın ip numarasını gireceğiz.
/rcon banip "Ip numarası" - Bu komut unbanip komutunun aksine çalışır. Belirttiğiniz ipyi yasaklamaya yarar.
/rcon password "Sunucu şifresi" - Bu komut ile sunucuya şifre koyabiliriz. Eğer sunucu şifresi yerine 0 yazarsak şifreyi kaldırabiliriz.
/rcon rcon_password "Rcon şifresi" - Bu komut ile de rcon şifresini değiştirebiliriz.
/rcon say "Herhangi bir yazı" - Bu komut ile oyun içerisinde, *Admin: selam millet şeklinde mesaj yazabiliriz. Kafana ne eserse yaz bir şeyler işte. Oyuncularla falan böylece sohbet edebiliriz.
/rcon loadfs "Filterscript ismi" - Filterscript klasöründe olan bir scripti yüklemeye yarar. Eğer belirttiğiniz isimde script yok ise geçersiz kılınır.
/rcon unloadfs "Filterscript ismi" - Herhangi bir çalışan scripti kapatmaya yarar. Eğer belirttiğiniz isimde bir script çalışmıyor ise geçersiz kılınır.
/rcon reloadfs "Filterscript ismi" - Çalışan bir scripti yeniden kapatıp açmaya yarar. Yine aynen, yukarıdakiler bunda da geçerlidir. İsim yok ise geçersiz sayılır. Bir şey olmaz yani, hayaletmiş gibi davranıp yazdığını görmez.
/rcon weburl "Site adresi" - Bu komut ile site adresinizi değiştirebilirsiniz. Çok bir numarası yok, değişir gider.
/rcon weather "Hava numarası" - Sunucunun havasını değiştirmeye yarar.
/rcon language "Sunucu dili" - Sa-mp clientinde görünen language kısmını düzenlemeye yarar. Buraya sunucunun dilini yazabilirsin.
/rcon hostname "Sunucu ismi" - Bu komut ile sunucunun ismini değiştirebilirsiniz.
/rcon changemode "Mod ismi" - Bu komut ile gamemodes klasöründe olan herhangi bir modu açabilirsiniz.
/rcon gmx - Bu komut ile sunucuyu yeniden başlatabilirsiniz.
/rcon gravity "Değer" - Bu komut ile yer çekimi ayarını düzenleyebilirsiniz. (Dikkat edin, bu komutu kullanmak çok mu çok tehlikelidir. Yerden yere vurur adamı. 😜)
/rcon exit - Bu komut ile sunucuyu kapatabilirsiniz.

Ne kadar çok şey yapılıyormuş rcon komutları ile, öyle değil mi? Peki, sen kaç kere rcon yetkisine sahip oldun?

Yorum Gönder

0 Yorumlar