Pawn'da Hex Renk Kodları

Pawn'da Hex Renk Kodları

San Andreas Multiplayer'da (SAMP) sunucu açmak için gerekli olan oyun modunu geliştirme aşamasında kullanılan Pawn'da hex renk kodları nasıl kullanılır? Bu sorunun cevabını sadece aşağıda yer alan birkaç adımı takip ederek öğrenmeden önce hex color hakkında biraz bilgi sahibi olalım.

Hex renk kodu, San Andreas Multiplayer için geliştirilen sistemlerin özelinde SendClientMessage, ShowPlayerDialog ve benzeri fonksiyonlarla beraber kullanılabilir. Bu türden bir kod ile yazının rengi değiştirilebilir. Bunların nasıl kullanılacağını aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Pawn'da Hex Renk Kodları Nasıl Kullanılır?

  • İlk olarak kullanmak istediğiniz rengin kodlarını bulun. Bunu bulmak için w3schools'un hex color bulucusunu kullanabilirsiniz. Bağlantıya tıkladıktan sonra "Pick a Color" kısmından bir renk seçebilir, seçtiğiniz rengin farklı tonlarını sayfanın sağ kısmından (mobilde değişiklik gösterebilir) bulabilirsiniz ancak sadece seçtiğiniz tonu kullanmak istiyorsanız "Selected Color" kısmının altında "#" işaretinin yanında hex kodu yer alacaktır. Burada ihtiyacınız olan işaret değil, işaretin yanındaki sayılardır. Sayıları kopyaladıktan sonra oyun modunuza dönebilirsiniz.
  • Oyun modunuza döndüğünüz zaman rengini değiştirmek istediğiniz yazının başına sayıyı yapıştırın ve sayıları "{" ve "}" parantezlerinin arasına alın.
  • Bu kodları kullanabileceğiniz yerler sınırlıdır. Bunları nerelerde kullanabileceğinizi aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Bu kodları kullanabileceğiniz fonksiyonlardan bazıları şunlardır:

  • SendClientMessage
  • SendClientMessageToAll
  • ShowPlayerDialog

Pawn'da hex renk kodları ile ilgili örneklere yukarıdaki fonksiyonlar üzerinden devam edebiliriz. İlk olarak SendClientMessage ve SendClientMessageToAll fonksiyonlarını ele alalım.

SendClientMessage, tek bir oyuncunun sohbet ekranına yazı yazdırmanızı sağlarken SendClientMessageToAll, bütün oyuncuların ekranına yazı yazdırmanızı sağlar. Örneğin oyuncu öldüğünde ekranına kırmızı renkli bir bilgilendirme mesajı yazdıralım.

public OnPlayerDeath(playerid, killerid, reason) return SendClientMessage(playerid, -1, "{FF0000}Öldünüz!");

Hex kodunu sadece tırnak içerisinde kullanmanız da gerekmiyor. SendClientMessage fonksiyonunda "id" parametresinden sonrasında rengin ne olduğunu belirtmek gerekir. Bunu "-1" yaparsanız renk beyaz olur ama tırnak içerisinde kullandığınız hex kodu beyaz rengi geçersiz kılar. Tırnak içerisinde hex kodu kullanmazsanız önceden belirttiğiniz renk geçerli olur.

Tırnak içerisinde parantez kullanmak istemezseniz hex kodunu "0x" ve "FF" arasına alabilirsiniz. Gelin, örnek üzerinden gösterelim.

public OnPlayerDeath(playerid, killerid, reason) return SendClientMessage(playerid, 0xFF0000FF, "Öldünüz!");

Görüldüğü üzere Pawn'da hex renk kodları kullanmanın birden fazla yolu bulunuyor. Bunun bir kısmını kırmızı, bir kısmını beyaz yapacak olursak kodumuzu şu şekilde değiştirmemiz gerekir:

public OnPlayerDeath(playerid, killerid, reason) return SendClientMessage(playerid, 0xFF0000FF, "Öldü{FFFFFF}nüz!");

Düzenlediğimiz kod ile yazının "Öldü" kısmı kırmızı, "nüz" kısmı ise beyaz olacaktır. "0xFF0000FF" ile belirttiğimiz kısım ShowPlayerDialog'da yoktur. Bunun için parantezleri kullanmamız gerekir. Bunu da şu şekilde yapabiliriz:

ShowPlayerDialog(playerid, DIALOG_WELCOME, DIALOG_STYLE_MSGBOX, "{FF0000}Kırmızı Başlık", "{00FF00}Yeşil yazı, {FF0000}kırmızı yazı, {FF99cc}pembe yazı.", "Kapat", " ");

Yukarıdaki diyaloğun başlığı kırmızı, içeriği yeşil, kırmızı ve pembe, seçenekleri ise varsayılan renkte olacaktır.

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. 2 renk nasıl yapılıyor örneğin kırmızıdan sarıya giden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazının içerisindeki tablodadan faydalanabilirsin. Son tablonun birinci sütundan başlayarak son satıra doğru indiğinde kırmızıdan sarıya giden bir renk ortaya çıkıyor. "Abonelik" kelimesini baz alarak küçük bir örnek verelim.

      SendClientMessage(playerid, -1, "{ff0000}A{ff2000}b{ff4000}o{ff6000}n{ff8000}e{ffa800}l{ffc000}i{ffff00}k");

      Player ID sonrasındaki "-1" normalde yazının beyaz renk olmasını sağlar ama biz "{" ile "}" arasına hex kodlarını eklediğimiz için beyaz renk geçersiz oluyor.

      Sil
    2. Çok işime yaradı <333333333333333

      Sil
  2. Teşekkür ederiz...

    YanıtlaSil

Yorum yapmak için Google hesabına veya bir web sitesine ihtiyacınız yoktur. Kimlik seçme bölümündeki varsayılan değeri "Adı/URL" olarak seçebilir, isminizi yazdıktan sonra "Devam" butonuna tıklamanız yeterlidir. Sizlere gösterdiğimiz minik adımların arkasından yorumunuzu yazmaya başlayabilirsiniz. İçeriğimizle ilgili yorumunuzu yaptıktan sonra "Yayınla" butonuna basmayı unutmayın!