Sunucu İnternet Sekmesinde Görünmüyor

Sunucu İnternet Sekmesinde Görünmüyor

0.3.7 ve üstü bir sürüm GTA: San Andreas Multiplayer (Samp) sunucu sahibiyseniz muhtemelen sunucunuzun (oyuncular tarafından sw veya server olarak da belirtilir) neden hosted tab ve internet sekmelerinin hiçbirinde görünmediğini merak etmişsinizdir. Kendi sunucunuz olmasa bile diğer sunucuların bu sekmelerde neden yer almadığının cevabını araştırmışsınızdır. Ne de olsa bunlarla ilgili bir sorununuz olmasaydı burada olmazdınız, değil mi?

Oyuncuların en büyük yanılgısı, bunun sunucunun türü ile bir bağlantısının olduğunu zannetmesidir. Sunucunun türü roleplay (RP), freeroam ve hırsız polis (cops and robbers veya cnr) türlerinden herhangi biri olabilir. Bu sekmelerde görülen sunucuların genellikle freeroam ya da hırsız polis türünde sunuculardan oluşması, size bunu düşündürebilir ama gerçek öyle değildir. Sunucunun internet sekmesinde yer almamasının sebebi, Kalcor'un (sa-mp modunun geliştiricisi) hosted ile internet sekmelerini birleştirmesidir.

Peki, Samp sunucuları artık internet sekmesinde neden görünmüyor? Doğrulanmamış, sadece varsayıma dayalı olsa da bunun en önemli nedenlerinden biri muhtemelen evden kurma sunucularla flood yapılmasıdır. Bunu görmek için milyarlarca yıl öncesine değil, birkaç sene öncesine gitmek yeterlidir. 2012 ve 2013 yılları, San Andreas Multiplayer için tan anlamıyla bir kâbustu. İnternet sekmesinde kaybolmamak elde değildi. Evden açılan (home) sunucularla bu sekme özellikle şirketler tarafından suistimal edilirdi (bkz. kilitli sunucu açıp reklam yapmak). Bir aralar kendini "yardımsever" olarak tanıtan birisi de evden kurma sunucuları portları değiştirerek (7777, 7776 şeklinde) dağıtırdı. Kısacası oyunun buralara kadar gelmesi kolay olmadı. Bugünleri görmesi mucize bile sayılabilir.

Bugün itibarıyla sunucusunun hem internet hem de hosted sekmesinde bulunulmasını isteyen kişilerin hosted tab satın alması gerekiyor. Hosted tab fiyatı değişiklik gösterebiliyor. Türkiye'de özel olarak hizmet veren birkaç şirket bulunuyor. Bu şirketlerin içerisinde ucuz hosted tab sağlayan birçok şirket yer alıyor ancak şirketlerin ne kadar güvenilir olduğu ile ilgili bir araştırmamız olmadığından sizi doğru veya yanlış yönlendirmek istemiyoruz ve bu konuda seçimi size bırakıyoruz.

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. İnternet sekmesinde serverimin çıkmaması saçmalık ya.

    YanıtlaSil

Yorum yapmak için Google hesabına veya bir web sitesine ihtiyacınız yoktur. Kimlik seçme bölümündeki varsayılan değeri "Adı/URL" olarak seçebilir, isminizi yazdıktan sonra "Devam" butonuna tıklamanız yeterlidir. Sizlere gösterdiğimiz minik adımların arkasından yorumunuzu yazmaya başlayabilirsiniz. İçeriğimizle ilgili yorumunuzu yaptıktan sonra "Yayınla" butonuna basmayı unutmayın!