SAMP Forum ve Wiki SAMP Kapandı mı?

SAMP Forum ve Wiki SAMP Kapandı mı?

26 Eylül'de SAMP Forum ve Wiki SAMP sayfalarına erişim kapandı. GTA: San Andreas Multiplayer oyuncularının ve mod / script geliştiricilerinin kafasında ise ister istemez "GTA: San Andreas Multiplayer kapatıldı mı?" veya "Bir zamanların en çok oynanan oyunun artık sonu mu geldi?" gibi sorular oluştu. Peki, GTA: San Andreas Multiplayer oyuncularının ve geliştiricilerinin uzunca bir süreden beri endişelendiren durum gerçekleşiyor mu? GTA: SAMP istemcisinin fişi mi çekiliyor? Gelin, SAMP Forum ve Wiki SAMP adreslerine erişimin neden kesildiğini ve San Andreas Multiplayer'ın resmi wiki ve forum adreslerini nasıl ziyaret edebileceğimizi öğrenelim.

SAMP Forum ve Wiki SAMP Adreslerine Neden Girmiyor?

San Andreas Multiplayer'ın resmi web sitesinin bir parçası olan wiki ve foruma 26 Eylül'den beri girilmiyor. Filterscript ve plugin gibi ihtiyaçlarını gidermek için resmi web sitesinin forumuna girmek, oyun modu geliştirmek için kullanılan pawn ilgili tüyolar almak için wiki sayfasını ziyaret etmek isteyen kullanıcılar "Bu siteye ulaşılamıyor" mesajı ile karşılaşıyor.

San Andreas Multiplayer'ın resmi web sitesinden kaldırılan forum ve wiki sayfası için yönetiler tarafından büyük çaplı bir temizlik yapıldığı düşünülüyor. GTA: SAMP'ın yapımcısı Kalcor'dan konu ile ilgili bir açıklama gelmemesinin yanı sıra web sitesinde yer alan "forum" seçeneği de kaldırılmış görünüyor. "Main Page (News)", "Downloads" ve "Media" seçeneklerinden başka bir seçenek göremeyen oyuncuların kafasında da doğal olarak "San Andreas Multiplayer'ın sonu mu geldi?" gibi bir soru meydana geldi.

SAMP Forum ve Wiki SAMP adreslerine girmek şimdilik mümkün değil, oyunun çok oyunculu modunun geliştiricisi Kalcor'dan da henüz bir açıklama gelmedi ancak web sitesindeki forum ve wiki bölümünü ziyaret etmek isteyenlerin hala bir seçeneği bulunuyor.

SAMP Forum ve Wiki SAMP Adreslerine Nasıl Girilir?

GTA: San Andreas Multiplayer'ın resmi web sitesindeki wiki ve forum sayfalarına erişim kesildi ama wiki ve forum sayfasının depolandığı bir web sitesi bulunuyor. Geliştiriciler olarak ihtiyacınız olduğunda "web archive" servisini kullanabilirsiniz. Wayback Machine olarak da bilinen Web Archive servisinde SAMP Forum ve Wiki SAMP için en son 9 Eylül'e ait yedekler bulunuyor.

San Andreas Multiplayer'ın 9 Eylül'deki forum sayfasını ziyaret etmek için sayfadaki kutunun içerisine "forum.sa-mp.com" yazmak yeterlidir. Wiki sayfasını ziyaret edecekler ise kutunun içerisine "wiki.sa-mp.com" yazabilir ve Enter tuşuna basarak web sayfasının eski halini ziyaret edebilir.

GTA: San Andreas Multiplayer (GTA SAMP) Bitti mi?

GTA SAMP, Rockstar Games tarafından geliştirilen GTA: San Andreas'ın resmi çoklu oyuncu (multiplayer) seçeneği olmamasına rağmen Kalcor tarafından geliştirilen bir oyun modudur. İlk olarak 2006 yılında piyasaya sürülen oyun, o zamandan bu zamana büyük bir zevkle oynandı. GTA 4 döneminde bile popülerliğinden ödün vermedi ama GTA 5'in beraberinde gelen GTA Online ile birlikte oyuncu kitlesini büyük oranda kaybetti.

Oyuna özel olarak geliştirilen multiplayer modunun fişinin çekilip çekilmeyeceği ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. SA:MP camiası olarak önümüzde resmi bir açıklama olmadığı için size bir açıklama yapmamız da mümkün değildir ancak SA:MP Destek yönetimi olarak Kalcor'un San Andreas Multiplayer'ın fişini çekmeye hazırlandığını düşündüğümüzü de yazımıza eklemek istiyoruz.

Yorum Gönder

1 Yorumlar

Yorum yapmak için Google hesabına veya bir web sitesine ihtiyacınız yoktur. Kimlik seçme bölümündeki varsayılan değeri "Adı/URL" olarak seçebilir, isminizi yazdıktan sonra "Devam" butonuna tıklamanız yeterlidir. Sizlere gösterdiğimiz minik adımların arkasından yorumunuzu yazmaya başlayabilirsiniz. İçeriğimizle ilgili yorumunuzu yaptıktan sonra "Yayınla" butonuna basmayı unutmayın!