CS: GO Ne Zaman Çıktı?

CS: GO Ne Zaman Çıktı?

Geçmişe döndükçe duygusallaşan insanlardan mısınız? Ben öyle sayılırım. Zamanda yolculuk yapmak ve oyunların oyun pazarına attığı ilk adımı görmek bende gayriihtiyari inanılmaz hissiyatlar uyandırır. Yazının başlık bölümüne CS: GO ne zaman çıktı sorusunu yazdığımda da benzer hadiseler yaşadım. İçinde bulunduğum dünyadan koparılmışım da başka bir evrene ışınlanmışım gibi bazı tuhaflıklar silsilesine maruz kalıverdim.

Burada günümüzün çok kıymettar bilim insanlarının henüz geliştiremediği son derece değerli bir teknolojinin nasıl kullanıldığına şahit olacaksınız. Zamanda yolculuk yaparak Counter Strike: Global Offensive'ın oyun pazarına adım attığı ilk güne dönüyor, o gün neler olduğunu öğreniyoruz. Hazır mısınız? Gelin, o güne ışınlanalım.

CS: GO Hangi Yılda Çıktı?

Counter Strike: Global Offensive, aradan geçen senelere rağmen Steam'de hâlâ çok indirilen oyunlar arasında yer alıyor. Valve tarafından geliştirilen Counter-Strike: Global Offensive veya bilinen diğer bir ismi ile CS:GO, 21 Ağustos 2012'de oyun pazarına adımını attı. İlk çıktığı zaman geçen yılların bile eskitemediği Counter Strike 1.6'nın sahip olduğu popülerliği sarsamadı ama 2013 yılına girdiğimiz zaman Counter Strike 1.6'nın oyuncularının sadakatsizliğinden mi yoksa bıkkınlığından mı bilinmez, oyuna olan talep bir anda artıverdi.

Oyun artık Windows'un dışında kalan Mac OS X, PlayStation 3, Xbox 360 ve Linux'ta da çalıştırılabiliyor. Sizin de görebileceğiniz gibi oyunun popülarite kazanmasının önünde sayısız neden var. Oyunun kazandığı popülarite bir kenara, kendisine her geçen gün ile yeni rakipler kazandığını da göz ardı etmemek gerekiyor.

Yeni çıkan veya yakın bir zamanda çıkacak oyunları takip ediyorsanız biliyorsunuzdur: Counter Strike: Global Offensive'a yakın bir tarihte çok sayıda rakip geldi. Oyunun yeni ve tabiri caizse çaylak rakiplerinin kendisi gibi bir anda büyüme ihtimalini göz önünde bulundursa da kendisini de yakın bir gelecekte Counter Strike 1.6'ın yaşattığı o güzel duyguları özlediğimiz gibi özleyeceğiz görünüyor ama öte yandan bakıldığında da oyunun kemik bir kitlesinin olduğunu görüyoruz.

Oyunun ne zaman çıktığını da öğrendiğimize göre bize yapılacaklar listemizin son maddesi olarak size veda etme görevi düşüyor. 😃 Oyun hakkındaki düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilir, yazının hemen altındaki Facebook ve Twitter butonlarına tıklayarak yazımızı paylaşabilir ve web sitemize arkadaşlarınıza tavsiye edebilirsiniz ama üçünden birini yapmak yerine web sitemizi takip etmeye de devam edebilirsiniz. 😛

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. League of Legends Hayranı9 Eylül 2020 01:12

    Counter Strike Global Offensive hangi yılda çıktı sorusuna güzel bir cevap olmuş. Teşekkürler; rehberiniz için.

    YanıtlaSil

Yorum yapmak için Google hesabına veya bir web sitesine ihtiyacınız yoktur. Kimlik seçme bölümündeki varsayılan değeri "Adı/URL" olarak seçebilir, isminizi yazdıktan sonra "Devam" butonuna tıklamanız yeterlidir. Sizlere gösterdiğimiz minik adımların arkasından yorumunuzu yazmaya başlayabilirsiniz. İçeriğimizle ilgili yorumunuzu yaptıktan sonra "Yayınla" butonuna basmayı unutmayın!