GTA: San Andreas Çeteleri

GTA: San Andreas Çeteleri

Grove Street Families

Bu çete Sean - Sweet - Johnson tarafından kuruldu. Los Santos'un hemen hemen her yerine sahiptir. Balla çetesi ile son derece düşmandırlar. Giyimleri yeşildir. Greenwood, Savanna ve Voodo gibi araçlara binmektedirler.

Bu çete ana karakterimiz olan Carl Johnson'un içinde bulunduğu, kurucusunun kardeşi olduğu çetedir. Yıllar önce Los Santos üzerinde büyük hakimiyet sürdüren çete, ölümler, satmalar ve parasal nedenler ile çöküşe doğru sürüklenmektedir. Ana karakterimiz şehre geri döndüğünde çete çökmüş ve sahip olduğu bölgeleri Ballalar almıştı.

Ballas

Bu çete Kane tarafından kuruldu. Grove Street çetesinin sahip olduğu bölgeden fazla bölgeye sahiptir. Düşmanları Los Santos Vagos ve Grove Street'dir. Giyim renkleri mordur. Çete üyelerinin bindiği arabalar genellikle Tahoma ve Majestic'dir.

Grove Street çetesinin baş düşmanı Ballalar, Los Santos'da uyuşturucu ticareti yapmaktadırlar. Grove Street'in üye sayısından oldukça fazla olan çete, birdenbire ortaya çıkarak Grove Street üyelerini uyuşturucu ile kandırıp kendi tarafına çekmiştir.

Los Santos Vagos

Bu çetenin kurucusu Big Pope'dir. Hakim olduğu bölge Los Santos'un tamamı ve Los Santos'un kuzeyindeki bölgeler. Grove Street, Triads ve Varrios Los Astecas gibi çeteler ile düşmandırlar. Giyim renkleri sarıdır. Tornado, Hermes, Oceanic gibi arabalar kullanmaktadırlar.

Bu çete Los Santos'da silah kaçakçılığı ve uyuşturucu ticareti ile uğraşmaktadır. Bu çetede gasp ve soygunlar oldukça ün kazanmıştır. Los Santos'un ikinci büyük çetesi, silah kaçırılan treni basarak Big Smoke ile uyuşturucu anlaşması yaparken olay çıkarmıştır. San Fierro Rifa ile görüşmeye giderken Big Smoke'un Carl Johnson'u kandırması ile Carl Johnson tarafından basılmıştır. Ballalar ile uyuşturucu ticareti yapmaktadırlar.

Varrios Los Astecas

Bu çete Jose Vialpando ve Cesar Vialpando tarafından kurulmuştur. El Corona civarında hükum sürmektedirler. Los Santos Vagos ve Ballalar ile düşmandırlar. Giyim renkleri mavidir. Hermes, Broadway ve Glendale gibi araçlar ile görünürler.

Varrios Los Astecas isimli çete, Kendl ve Cesar sayesinde tanıştığımız çetedir. Başta Carl Johnson ve Sweet Johnson Cesar Vialpando'ya beyaz olması sonucunda kötü davranmaları yüzünden pek sağlam bir ilişki yoktu. Daha sonra Cesar'ın Carl Johnson'u kurtarma davranışları, yasadışı yarışlar ile zamanla Carl Johnson'un dostu olmayı başardı.

Los Astecas çetesi keskin nişancılar ve tetikçilerden oluşan bir çetedir. Araba kaçakçılığı, yasadışı sokak yarışları, fuhuş gibi şeyler ile ünlüdürler. Uyuşturucu ile fazla alakaları yoktur ve bölge rekabeti içinde değildirler.

Triads

Bu çetenin kurucusu Wu Zi Mu ve Ran Fa Li'dir. San Ferro'nun merkezindeki Chinatown'da hükum sürmektedirler. Giyim renkleri siyahtır. Sultan, Stratum ve Elegy gibi araçlar ile görünürler.

Bu çete Doğu Asya-Çin kökenlidir. Yasadışı sokak yarışları, kumarhane gibi şeyler ile ünlüdürler. Finansal açıdan oldukça iyidirler.

San Fierro Rifa

Bu çetenin kurucusu T-Bone Mendez'dir. Doherty, Solarin Endüstri Fabrikasının çevresi, Jizzy's Club çevresi gibi bölgelerde aktiftirler. Triads ve Da Nang Boys'a karşı düşman tavırlar sergilemektedirler. Giyim renkleri mavidir. Sabre, Stallion ve Blade gibi araçlarla görünürler.

Vice City'de Victor Vance tarafından holding binaları basılmış olan Mendez, San Fierro'ya taşınmıştır. Mendez, Doherty bölgesinde çalışarak dünyanın uyuşturucuya karşı ihtiyacını gidermek için oradaki fabrikalardan her yere uyuşturucu ihraç etmeye başlar. Dünya genelinde uyuşturucu piyasasını kontrol etmek isteyen Mendez, Diego ile Armando Mendez'in ölümünden sonra zayıflamıştır. Ancak San Fierro'da T-Bone Mendez tarafından tekrar güçlenmiştir.

Da Nang Boys

Bu çete The Snakehead tarafından kurulmuştur. San Fierro'nun doğusundaki limanlarda ve San Fierro'nun kuzeyindeki sahil şeridinde yaşamlarını sürdürmektedirler. Triads ve Grove Street Famillies'e düşmandırlar. Giysi renkleri kahverengimsidir.

Bu çete genellikle ihracat-ithalat yaparak para kazanmaktadır. Bu çetenin San Andreas'da güçlü bir arkası olmamasına rağmen güçlü silahlara sahip olduğu görülmektedir. Bu çetenin ana karakterimiz ile arasındaki ilişki pek iyi değildir. Çetenin kurucusu Snakehead, Vietnam'dan gemiler ile birlikte San Fierro'ya gitmekte karar kılmıştır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar