Sunucu Açacaklara 5 Demir Tavsiye!

Selam arkadaşlar, bu yazımda sunucu açacaklara 5 demir değerinde sağlam, kolay kolay yıkılmayacak tarzında tavsiyeler vereceğim, düşünüyorum yani öyle bir şeyler. Bakalım, neler çıkacak ortaya. 😏

1-) Gözlem Yapalım!

Efendim, gözlem denilen şey her şeyde kullanılmaktadır. En küçük örneği yapılan deneyler. Deney ve gözleme dayalı olur, öyle değil mi? Hah, işte burada ana fikrimiz de o. Piyasadaki sunucuları, oyuncuları gözlemleyiniz. Sonra ortaya insanların ilgisini çekecek bir proje fikri atma aşamasına geçiniz.

2-) Ortaya Sağlam Bir Mod Çıkaralım!

Mod sunucunun gövdesidir. Oyuncunun ilgisini çekecek şeylerin modunuzda olması çok önemlidir. Sunucunuzu geliştirirken oyuncuların da fikri önemli rol oynamaktadır. Sonuçta siz sunucuyu onların isteğine göre şekillendiriyorsunuz. Ayrıca her zaman, sık sık güncellemeler getirmelisiniz. Oyuncunun tam sıkıldığı anda yeni bir güncelleme gelmesi ile birlikte oyuncunun "Oha!" demesini sağlamalısınız.

3-) Makinenizin Özellikleri Ön Planda!

Modunuz, oyuncularınız her şeyiniz tamam. Fakat sunucuda lag sıkıntılarının yaşanmaması için modunuzu ve oyuncularınızı düşünerek makine almalısınız. Örneğin aşırı cpu harcayan bir mod ve 1000/1000 çeken bir sunucuda düşük özellikli, standart özelliklere sahip olan paketler pek tercih edilesi cinsten olmaz. Küçük küçük de olsa lag sıkıntıları yaşanır.

4-) Sağlam Bir Kadro, Sağlam Bir Sunucu Demek!

Sunucunuzun sağlam kişilerden oluşan kadronun sunucunuza katkısı oldukça fazla olacaktır. Çünkü işin ehli insanların yaptığı işler her zaman profesyoneldir. Nasıl işlerin yürütüleceğini bilirler. Elinizden geldiğince ekibinize tanıdık kişileri almamayı hedefleyin. Ekibinizde şımaracak insana lüzum yok. Size şımaran bir insan kendini diğer ekiptekilerden ve oyunculardan da üstün görebilmektedir. Zamanında bolca, her ekipte mutlaka yaşanılmış bir olaydır.

5-) Temiz Bir Siteniz Olsun!

Siteler, oyuncuların sunucuyu keşfetme aşamasında önemli rol oynamaktadır. Sitede sunucuyu yansıtabilmeyi başarabilmelisiniz. Oyuncuların toplu olarak fikir alış verişi yapabileceği bir forum kurabilirsiniz. Yönetim ekibinden birilerinin şikayet edilebilmesi için, oyuncuların herhangi birini şikayet edebilmesi için veya herhangi bir konuda destek alabilmek için bir iletişim scripti kullanmalısınız. Bu işi forum üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. Oyuncuların sizinle iletişim kurabileceği her yer olur, zahmetli olmamasına dikkat edin.


Eh, kısa maddeler de bazen uzar gider. Bunların dışında, sizin sunucu açacak kişilere verebileceğiniz tavsiye var mı?

Yorum Gönder

0 Yorumlar