Pawno ve Pawn Nedir?

Pawno ve Pawn Nedir?


Selamlar, bu yazımda Pawno ve Pawn'ın ne olduğundan bahsedeceğim. Bu iki terim sa-mp sunucularınızı açarken sunucunuzu geliştirmeniz için gereken şeyler oluyor. Yazının devamında zaten öğrenmiş olacaksınız. 😋

Pawno Nedir?

SA-MP'ın yapmış olduğu basit bir editördür. Kodlarken ipucu gösterimi, kodları vurgulama, sağ bölgede fonksiyonları listeleme gibi özellikleri vardır. Çok çok basite indirilmiş bir editördür. Tıpkı Pawn dili gibi.

Pawn editörlerine ise bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Aslına bakarsanız, notepad++ ile de kodlama yapabilirsiniz. Fakat UTF-8 dilinde yazmayı unutmayın. Aksi takdirde Türkçe karakter bozuklulukları ortaya çıkabilmektedir. (Notepad++ ile nasıl pawn kodlama yapabileceğinizi "PAWN for SA-MP in Notepad++" şeklinde arama yaparak öğrenebilirsiniz.)

Pawn Nedir?

CompuPhase tarafından, C dili düşünülüp, ondan daha basite indirilmiş bir dildir. Sadece SA-MP oyununda kullanılmayıp Half-Life gibi oyunlarda da kullanılmaktadır.

Siz hangi pawn editörünü kullanıyorsunuz? Yorumlayın, tavsiye edin ve diğer kodlama yapan arkadaşlar ile fikir alış verişi yapalım.

Yorum Gönder

0 Yorumlar