Wiki Samp’tan Yararlanmak İsteyenlere Çözüm Önerileri

Wiki Samp’tan Yararlanmak İsteyenlere Çözüm Önerileri

26 Eylül 2020 tarihinde GTA: San Andreas Multiplayer’ın resmî wiki ve forum sayfasına oyuncu topluluğunun erişimi kesilmiştir. Oyuncular ve oyun modu geliştiricileri, SA:MP’nin resmî web sitesinin bir parçası olan wiki ve foruma o günden bugüne erişememektedir. Bu, SA:MP topluluğunun “San Andreas Multiplayer’ın sonu mu geldi, bitti mi?” gibi sorular sormasına neden oldu. İşin aslı henüz kimse tarafından bilinmemektedir ancak Wiki Samp’tan faydalanmak isteyen bir oyun modu geliştiricisiyseniz sizlere sunduğumuz çözüm önerilerini kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Wiki Samp’a Nasıl Girilir?

Grand Theft Auto: San Andreas’ın resmî olmayan çoklu oyuncu modunun resmî web sitesi üzerinden erişim sağlanan wiki ve forum, 26 Eylül 2020 tarihinden beri erişime kapalıdır. İki adrese girmek isteyen oyuncular ve oyun modu geliştiricileri, o tarihten sonra sorunun kaynağı hakkında Kalcor (GTA: San Andreas’ın çoklu oyuncu modunun geliştiricisi) tarafından yapılmış bir açıklama henüz görememiştir.

Forum ve wiki adreslerine erişim sağlanamazken oyun modunun web sitesine erişim normal bir şekilde sağlanabilmektedir ancak oyun modunun web sitesinin sol bölümünde yer alan menüde “Forum” sayfasının yer almadığı görülmektedir. Durumun farkına varan oyuncu ve geliştirici topluluğu söz konusu sayfaların Kalcor’un kararı sonucunda kaldırıldığı yorumunda bulunmuştur.

Oyun modunun fişinin çekilip çekilmediği hakkında henüz paylaşılmış bir bilgi bulunmamaktadır fakat açıklama yapılana kadar geçici çözüm önerileri arayan geliştiricilerdenseniz aşağıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz.

Wiki Samp’tan Yararlanmak İsteyenlere Çözüm Önerileri

Wiki Samp’ı Açmak İçin 3 Yöntem

Aşağıdaki yöntemlerin içerisinde Grand Theft Auto: San Andreas Multiplayer’ın wiki sayfasını ziyaret etmek, San Andreas Multiplayer’ın wiki sayfasına alternatif bir sayfa kullanmak ve bizim sizlere sunduğumuz kaynaklar yer almaktadır. Oyun modunuzu nasıl geliştirebileceğinize dair bilgi almak için wiki sayfasına ihtiyacınız varsa aşağıdaki yöntemleri kullanmaya başlayabilirsiniz.

1. Internet Archive.fo Servisini Kullanmak

• İlk olarak Archive.fo’nun web sitesine gidin.

• Kutunun içerisine “wiki.sa-mp.com” yazın ve enter tuşuna basın.

• Sayfa açıldıktan sonra sayfanın son alınan kaydının ne zamana ait olduğu ile ilgili bir bildirim gelecektir, bu pencereyi “X” butonuna tıklayıp kapatabilir ve wiki sayfasını görüntülemeye başlayabilirsiniz.

2. Google Araması Yapmak

• Google’ın arama motorunu açın.

• Kutunun içerisine wiki sayfasındaki herhangi bir içerikte kullanılan başlığı yazın. Örneğin fonksiyonları incelemek istiyorsanız aramanızı “wiki samp functions” kelimeleri kullanarak yapın.

• Arama sorgusunda yer alan sayfa bağlantısının yanındaki ok simgesinin üzerine tıklayıp önbelleği seçin.

3. Open:MP Wiki Sayfasını Kullanmak

Open:MP, bir zamanlar San Andreas Multiplayer’ın geliştiricisi Kalcor’un ekibinde yer almış ancak fikir ayrılıkları nedeniyle ekipten ayrılmış kişilerin başlattığı bir projedir. Bu proje ile oyuncu ve geliştirici topluluğuna San Andreas’ın yeni bir çoklu oyuncu modunu sunmayı amaçlanmaktadır. Oyun modunun geliştiricileri, geliştiricilere kolaylık sağlamak için San Andreas’ın çoklu oyuncu modundaki fonksiyonları kullanmaktadır. Örneğin Kalcor’un oyun modunda karakter oluşturma fonksiyonu “AddPlayerClass” ise bu fonksiyon Open:MP’deki projelerde de kullanılabilmektedir.

Open:MP projesi, Kalcor’un uzun zamandır yenilikler sunmadığı oyuncu topluluğunun isteklerine yanıt vermek için oluşturulan bir projedir. SA:MP topluluğunun sesine kulan veren geliştiriciler, geliştiricilere ve geliştirici adaylarına özel wiki sayfası da sunmaktadır. Open:MP’nin wiki sayfasını ziyaret edebilir, SA:MP projeleri başlatmak için kendinizi geliştirebilirsiniz.

4. SA:MP Wiki Arşivini Kullanmak

Kaldırılan wiki sayfasının arşivi San Andreas Multiplayer'ın orijinal web sitesine yeniden eklendi. Orijinal wiki sayfasında bulunan tüm içeriklere buradan da erişebilirsiniz. İçerikleri İngilizce, Almanca, İspanyolca, Fransızca, Macarca, Flemenkçe, Portekizce, Rusça ve daha birçok dilde görebilirsiniz.

5. SA:MP Destek Blogundaki İçeriklerden Yararlanmak

SA:MP Destek, GTA: San Andreas Multiplayer’ın topluluğuna 2012 yılından beri hizmet vermeye devam etmektedir. Blog içerisinde size sunulan içerikleri takip edebilir, aklınıza takılan soruları yorumlar kısmından iletebilir ve projenizi başlatmak için ilk adımı nasıl atacağınızı öğrenebilirsiniz.

Yorum Gönder

1 Yorumlar

Yorum yapmak için Google hesabına veya bir web sitesine ihtiyacınız yoktur. Kimlik seçme bölümündeki varsayılan değeri "Adı/URL" olarak seçebilir, isminizi yazdıktan sonra "Devam" butonuna tıklamanız yeterlidir. Sizlere gösterdiğimiz minik adımların arkasından yorumunuzu yazmaya başlayabilirsiniz. İçeriğimizle ilgili yorumunuzu yaptıktan sonra "Yayınla" butonuna basmayı unutmayın!